De beste wijnbewaarkasten en wijnklimaatkasten

Het bewaren van exclusieve wijnen

Voor het perfect bewaren van wijn is rust een belangrijke voorwaarde.

Zelfs lichte trillingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld wegverkeer, machines of lopen over een houten vloer kunnen al een negatieve invloed hebben op een wijnvoorraad. De wijn wordt onopgemerkt »lichtjes geschud« en het flesdepot begint zachtjes te dwarrelen. Het gevolg is een versterkte reactie in de wijn die uiteindelijk een ongewenste aromaverbinding geeft. De wijn krijgt een vreemde smaak en de harmonie verdwijnt. Wijnflessen worden meestal liggend bewaard om de kurken soepel te houden en uitdroging te voorkomen. Flessen met schroefdop kunnen wel rechtop bewaard worden. Ze sluiten de wijn luchtdicht af en kunnen nooit uitdrogen.

Perfect bewaren volgens Liebherr

  • Bescherming tegen trillingen. Speciaal ontwikkelde en trillingsvrije compressoren zorgen bij de Liebherr wijnkasten voor een zorgvuldige opslag van alle soorten wijn. Bij de nieuwe Vinidor modellen is het complete koelsysteem vibratievrij ingebouwd, om ongewenste trillingen te voorkomen. Alle flessen liggen hierdoor stabiel en trillingsvrij. Bijkomend voordeel is een laag geluidsniveau van het apparaat.
  • Uitstekend in te delen interieur. Op de stabiele handgemaakte houten plateaus kan de wijn in alle rust rijpen. De plateaus zijn niet gelakt, om een eventuele lakgeur te vermijden. De vormgeving van de plateaus is speciaal afgestemd op het stabiel kunnen wegleggen en stapelen van Bordeauxformaat flessen. Uiteraard zijn alle soorten flessen rolvrij te plaatsen. De beladingscapaciteit is groot, met name als de flessen met de hals naar elkaar toe worden weggelegd. Bij de Vinidor modellen liggen de plateaus op uittrekbare telescooprails, waarmee het overzicht uitstekend is en ook de achterste rij flessen makkelijk bereikbaar is. Het presentatieplateau maakt het mogelijk om reeds geopende flessen toch op de gewenste temperatuur te kunnen bewaren.
  • Zachte deursluiting. Het SoftSystem zorgt ervoor dat de deur altijd langzaam en zachtjes sluit om trillingen te voorkomen. De deur is zelfsluitend vanaf een hoek van 45°.